tisdag 17 april 2018

Fyllt på med fler Skanska


Byggbolaget Skanska handlades igår utan rätt till utdelning och börsen drog såklart ner kursen rejält. Jag passade då på att utöka mitt innehav i Skanska med 5st aktier som jag köpte för 158,3 kr/st. Skanska är ett av mina långsiktiga utdelningsföretag som jag anser vara ett stabilt och fint bolag med en väldigt bra utdelningshistorik. Dagens aktiekurs innebär att man får en direktavkastning på 5,2% vilket borde anses vara riktigt bra jämfört med andra börsbolag.

Totalt har jag nu 25st aktier i Skanska vilket kanske kan anses ganska lite men planen är att fylla på med fler aktier under årens gång och om 10-20 år lär det finnas en ansenlig post Skanska aktier i portföljen.

Min lista på utdelningsaktier hittar du här.

Äger du aktier i Skanska?

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. Jag äger aktier i Skanska.

Bild från Pixabay.

4 kommentarer:

 1. Bra köp!
  You bet! Har 400 stycken Skanska i väskan och för tillfället är jag nöjd med det. Ser det som ett bolag som kommer att hänga med till dödagar.

  Mvh / K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig Koll på kontot, Skanska är ett företag som kan stoppa i byrålådan och låta värdet svälla med tiden. :)

   Radera
 2. Roligt att hitta din blogg. Även jag äger Skanska och gladde mig åt utdelningen sist. Jag tror fortfarande på företaget trots den stora dippen. Jag skrev lite om detta under

  http://minkvalite.blogspot.se/2018/03/skanska-bostadsmarknad.html

  Jag har shoppat på mig mer Skanska och har nu 71 st. Visst är det tråkigt när dippar kommer, men än roligare när allt vänder. Jag passar på att handla nu.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du hittade hit till min blogg VÄL. Skanska gav en fin liten utdelning och jag har fortfarande planer på att köpa fler med tidens gång. Som långsiktig ägare gör det inget att det dyker upp tillfälliga dippar då det ger perfekta lägen att fylla på med flera aktier billigt.

   Radera