onsdag 23 maj 2018

Köpt Global Gaming 555 igen

Det var ett tag sedan mitt senaste inlägg och jag tänkte med detta inlägg gå igenom mitt senaste lite större köp. Den 9:e Maj köpte jag 200st aktier i Global Gaming 555 för 31kr/st med en investeringshoristont på 1-2 år. Den dagen fick Global Gaming 555 en köp rekommendation som var långt över aktiekursen men bolaget tyckte att estimatet för kvartal 1 var för högt mot realiteten så de gick ut med en "vinstvarning" så att marknaden inte skulle missledas. Det roliga är dock att bolagets helårsestimat stämmer överrens med vad bolaget som gav rekommendationen hade angett.

För er som inte vet så mycket om bolaget så är det Global Gaming 555 som ligger bakom Ninja Casino och har vuxit väldigt fort de senaste åren.

En vinstvarning följer nästan automatiskt av en skarp nedgång vilket även skedde här och kursen föll brant ner. Jag läste på lite mer om bolaget och kan se att de har satsat extra mycket på marknadsföring under kvartal 1 för att förhoppningsvis kunna tjäna mer pengar under kommande kvartal. Jag såg detta som ett fint köptillfälle och satsade en större slant. Jag tror att de kommande kvartalen kommer bolaget att kunna visa upp en hög omsättningstillväxt och även kunna förbättra resultatet rejält.


Hittills har min investering gått väl och förutom att ligga någon hundralapp på plus har jag även fått utdelning från bolaget på 280 kr. Bolaget är dock enligt min mening fortfarande väldigt lågt värderad och jag kommer att hålla mina aktier tills en upprekyl sker.

Mina tidigare köp i Latour och Svolder har gett resultat och båda aktierna har gått upp riktigt fint de senaste veckorna. Här är jag dock väldigt långsiktig och kommer att behålla aktierna så länge aktiekursen inte går upp för mycket över substansvärdet.

Trots uppgången i aktiekurserna ligger rabatten enligt ibindex.se fortfarande på 15,72% för Svolder och 3,34% för Latour så de är enligt mig fortfarande helt klart köpvärda.

Vad tycker du om Global Gaming 555 och spelaktier i allmänhet?

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. När detta skrivs äger jag aktier i Latour, Svolder och Global Gaming 555.

Bild från Pixabay.

2 kommentarer:

 1. Har en hyfsad post i Global Gaming - För mig är det oroväckande med så stor marknadsföringskostnader på ett kvartal men "endast" 25% tillväxt på plattformen. Hade faktiskt väntat mig mer, speciellt med den marknadsföringen. DOCK så säger bolaget att intäkterna kan släpa efter och hamna i Q2 så jag behåller min position men ökar inte. Fin utdelning igår iaf. Vill se lansering av Estland nu, så att GG visar potential på nya marknader och inte bara i Sverige och Finland. I Q2 vill jag se fortsatt tillväxt och bevis på högre bruttomarginal med omförhandling av avtla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för kommentaren Philip.
   Jo, det hade sett bättre om intäkterna hade ökat mer med tanke på de höga marknadsföringskostnaderna men ibland kan det ta lite tid innan en marknadsföring kan visa effekt så vi får hoppas att kommande kvartal visar bättre intäktsökningar. Estland kan också bli riktigt intressant att se hur de lyckas där.

   Radera