måndag 11 november 2019

Kinnevik kommer att gå ner imorgon!


På onsdag kommer Kinnevik att nästan garanterat gå ner rejält men det är ingenting som vi aktieägare behöver oroa oss särskilt mycket. Onsdag är X-dagen för Kinneviks utdelning av sina Millicom aktier till oss aktieägare och då Millicom står för mer än 18% av Kinneviks substansvärde lär aktiekursen gå ner rejält under dagen.

Vi aktieägare kommer dock att få inlösenaktier i första hand som sedan kommer att växlas in mot aktier i Millicom. Varje aktie inlösenaktie ger 0,1372 Millicom SDBs så för mig som äger 56 st Kinnevik aktier bör jag därmed få ca 7 Millicom aktier + en liten påse med pengar.

Som det ser ut nu kommer jag att behålla mina aktier i både Kinnevik och Millicom efter att utdelningen har gjorts.

Vad gör du med dina utdelade Millicom aktier?


Gratis Aktiehandel (Annons)
 • Avanza erbjuder courtagefri (gratis) handel i aktier för alla nya kunder som har ett depåvärde på mindre än 50000 kr hos Avanza. Avanza var mitt första konto med courtagefri handel men nu ligger depåvärdet på drygt 42000 kr och därför kommer inga flera insättningar att göras på detta konto. Starta här en gratis ISK depå hos Avanza. (annonslänk)
 • Nordnet erbjuder gratis handel i aktier så länge depåvärdet är mindre än 80000kr. Jag har tyvärr varit kund hos Nordnet i många år så jag kunde inte ta del av detta erbjudande. Öppna ett gratis ISK hos Nordnet här. (annonslänk)
 • Degiro erbjuder gratis handel i aktier så länge depåvärdet är mindre än 1 miljon kr och här jag nyss öppnat ett konto och börjat köpa aktier. Max 5 affärer får göras per dag för att slippa courtage. Pappersarbetet för att starta ett konto här är extremt jobbigt men när det väl är gjort har det ändå fungerat ok. Appen och hemsidan ligger långt efter vad Nordnet och Avanza gör men för långsiktig investering fungerar det ändå ok. Jag använder mig av Avanza appen för att hålla koll på orderdjup och nyheter medan jag gör köpen i Degiro. Öppna ett gratis konto hos Degiro här. (annonslänk)

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. Jag äger aktier i de bolag som är upplagda här.

Bild från www.kinnevik.se.

3 kommentarer:

 1. Jakob Fredskilde13 november 2019 06:04

  Hej Miljonmål. WOW vilket jobb du ligger i din hemsida..
  Jag är relativt ny på aktiesparande och ser nu att de håller på med denna uttbytning. Har du möjlihet till att hjälpa mig forstå det som händer.
  Egentligen är jag interesserad i att ha kvar mina Kinnevik aktier, men jag forstår inte varför kurs har gått från 270 till 206. Och om jag helst bara vill behålla mina Kinnevik vad måste jag då göra? Tack för hjälpen - om du vill.
  Mvh Jakob

  SvaraRadera
 2. Hej Jakob!
  Välkommen till aktiesparandet och min blogg.
  Aktiekursen har gått ner pga att Kinnevik ska dela ut alla sina Millicom aktier till oss aktieägare så värdet på dina aktier har inte gått ner lika som aktiekursen då du om några veckor kommer att få Millicom aktier värda lite ner än 50kr per Kinnevik aktie. Du kommer att ha lika många Kinnevik aktier kvar som förut men då de delat ut Millicom aktierna som stod för ca 18% av substansvärdet går aktiekursen ner.
  Om du vill behålla dina aktier gör du alltså ingenting alls men du behöver besluta dig om du vill behålla Millicom aktierna eller sälja, omplacera.

  SvaraRadera
 3. Jakob Fredskilde14 november 2019 23:30

  Hej Miljon Mål.
  Tack så mycket för ditt fina svar.
  Mvh Jakob

  SvaraRadera