torsdag 17 augusti 2017

Panta burkar och spara en slant

I helgen gick jag och familjen och pantade några säckar med burkar och plastflaskor. Totalt fick vi 141 kr och detta endast på insamlade burkar från mitt och fruns jobb under 2 veckor.

Vi köper sällan själva dryck med pant så det mesta kommer från jobbet där arbetskamrater inte orkar panta själva. Det är inga stora slantar vi fick men om man ser det på lite längre sikt så blir det ändå en större slant. Nu fick vi 141kr för 2 veckor så under ett år skulle det bli hela 3666kr. En helt klart godkänd summa som skulle kunna användas till en weekendresa eller som jag föredrar att spara och låta det växa allt större.

Förutom att vi får en slant pengar gör vi även ett bra jobb för miljön då dessa burkar och flaskor skulle med all säkerhet ha gått bland hushållssoporna men med vårt pantande gick det till återvinning istället.

För skojs skull gjorde jag en liten uträkning vad du skulle ha på kontot om du satte in dessa pantpengar i ett vanligt sparkonto med 1% ränta under 20 år. Resultat blev en saftig summa på hela 62333kr så många bäckar små ger verkligen ett resultat på långsikt. Investerar du på börsen och lyckas gå 7% avkastning så kommer du att ha 97510kr istället.Så gör miljön och din plånbok en tjänst och börja panta!

Brukar du panta?

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. 

Bild från Pixabay.

5 kommentarer:

 1. Härligt att se fler som pantar :)
  Själv pantar jag varje vecka för att se exakt hur mycket jag kan få ihop på ett år, länkar till det här nedan.
  Panta på!

  https://sparpappan.blogspot.se/p/pantutmaningen.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste inlägget och det är en riktigt bra idé för att kolla upp hur mycket du kan tjäna. Såg att du redan fått in mer än 1200kr så det börjar bli en riktigt fin slant.
   Lycka till med pantningen!!

   Radera
  2. Ja det har blivit mer pengar än jag trodde att det skulle bli. Ska bli spännande att se slutresultatet.

   Radera
 2. Själv pantar jag aldrig då vi inte dricker läsk eller annat på burk, men man kanske borde samla lite burkar? :)

  Riktigt intressant blogg du har förresten, lägger till den i min blogglista!

  Med vänlig hälsning / frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frihetsmaskinen!

   Själv dricker jag inte så mycket läsk heller men dottern har en tendens att ibland dricka lite läsk. Dock kommer den största delen av burkarna och flaskorna från jobbet.

   Roligt att du vill följa min blogg. Jag lägger upp din blogg på min blogglista också!

   Radera