söndag 4 november 2018

Månadsrapport Oktober 2018

Detta inlägg är sponsrat och innehåller annonslänkar från Refunder, Bonuswa, Mybonus, Cashbackshopping, 4Spar.

Nu är det bara 2 månader kvar på året och det är inte många tusenlappar kvar till mitt mål om att nå minst 500000 kr i totalt värde. När Oktober nu är slut visar det sig det totala värdet gick upp drygt 7000kr men det är fortfarande det vanliga sparandet som gjorde att detta gick. Aktiemarknaden var minst sagt björnig under Oktober men mot slutet återhämtade det sig ganska bra och återtog mycket av nedgången. Minus blev det dock som helhet för aktieportföljerna.

Vi har den senaste tiden diskuterat inom familjen om vi kanske ska köpa en bostadsrätt istället för att hyra som vi gör idag. Den diskussion kom till när vi fick reda på att hyresvärden ska börja renoveringar under Januari och höja månadshyran med drygt 2000 kr från drygt 6500 kr som vi har idag. Av grannar i området, som redan fått sina lägenheter renoverade, har jag fått reda på att renoveringarna har varit väldigt dåligt gjorda och att hyresvärden inte verkar så intresserade av att åtgärda felen.

En snabb koll på hemnet visade det sig att vi skulle kunna köpa en lägenhet och få ner våra månadskostnader och samtidigt få en redan renoverad och klar bostadsrättslägenhet. Även om räntan skulle gå upp någon procentenhet skulle månadskostnaden ändå vara i nivå med vad hyran kommer att bli på den lägenhet vi har idag.

Tar du en snabb koll längre ner på oktobers resultat så märker du nog att jag har väldigt mycket i ett normalt bankkonto och denna summa var först tänkt för att köpa ett hus i Vietnam men nu kommer den eventuellt istället användas till att köpa en lägenhet här i Sverige istället. Risken med att räntorna kommer att gå upp kommer självklart att ligga i luften länge så vår strategi vid ett eventuellt köp är att amortera av lånet snabbast möjligt och förhoppningsvis ska vi kunna bli skuldfria inom 10-12 år.

Mitt månadssparande till portföljerna ska dock inte påverkas av detta men eventuellt behöver en mindre summa tas från portföljerna för att betala insatsen - allt beror såklart på hur mycket vi får låna och vad lägenheten kommer att kosta. Inget beslut har dock ännu tagits utan vi får se vilka lägenheter som dyker upp och vad vi kan ha råd med.

Under månaden hann jag med några affärer och bla en arbitage affär med mina Investor aktier som du kan läsa om här. Annars skedde följande köp:

20st Electra á 47kr
10st Vostok New Ventures á 68,9kr
10st Cherry á 55,9kr
10st Cherry á 53,4kr
10st Cherry á 53kr
10st Cherry á 50kr
10st Öresund á 132,6kr
5st Skanska á 142,4kr
2st Lundbergs á 273kr
Sålt 832st Seafire á 6,3kr
2st Lundbergs á 264,8kr
20st Electra á 44,5kr
4st Kinnevik á 240,9kr
2st Investor B á 376kr
2st Lundbergs á 262kr
10st Vostok New Ventures á 65kr
2st Creades á 264kr

Som synes en ganska så lång köplista där jag fyllt på i de aktier jag vill äga långsiktigt. Lyckade köp blev det speciellt i Cherry som lyfte som en raket efter senaste rapporten och just nu ligger kursen på 71,5kr. Ängtligen ligger jag alltså på plus i Cherry. :)

Jag sålde mina Seafire aktier med förlust efter en misslyckad IPO affär och pengarna gick till att betala av den lilla skuld som fanns i en av portföljerna.

Oktober gav även lite utdelning från Scandic Hotels och totalt blev det 112,2kr som kom in i portföljerna.

Resultat Oktober

Totalt portföljvärde: 159.485 kr
Likvider bankkonton: 324.214 kr
4Spar konto: 10.450 kr
Totalt värde: 494.149 kr

Insättning ISK: 4110 kr
Totala insättningar: 200.779 kr
(Varav Golfstar + Sushirullen: 9.700 kr)

MiljonMåls spartips hittar du här.

Casha in bonusar
Genom att klicka på mina värvningslänkar nedan så får du bonusar som gör att du raskt kan öka på din återbäringssumma från Cashbacksidorna.
Refunder - Du får 50kr när du köper för mer än 100kr genom Refunder.
Bonusway - ger dig 100:- i bonus när du har gjort dina första köp.
Cashbackshopping - Får både du och jag 25kr i bonus.
Mybonus - Du 50kr i bonus när du blir medlem och gör dina första köp.

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. Jag äger aktier i de bolag som är upplagda här.

Bild från Pixabay.

5 kommentarer:

 1. Hej Miljon mål!
  Tror det kan vara helt rätt att köpa din bostad. OM det är en bra affär på kort sikt är svårt att sia om men i det långa loppet tror jag det är bra. Blir ofta en billigare månadskostnad och det är rätt troligt att värde stigit långt in i framtiden.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det har du nog rätt i PB?
   Det är ett stort beslut så jag vill inte gå allt för snabbt men det lutar mer och mer åt att vi köper en lägenhet snart.

   Radera
  2. Ja precis. Det ska kännas helt rätt innan det görs.

   Radera
 2. Hej

  Hade ni tänk att pensionera er i Vietnam? Varför just Vietnam?
  Hälsningar Tandläkaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tandläkaren,
   Stämmer, frugan är från Vietnam så vår plan är att äga ett hus där och kanske bo hälften av året där vid pensionering.

   Radera