söndag 21 oktober 2018

Arbitage affär i Investor = Gratis pengar!

Detta inlägg är sponsrat och innehåller annonslänkar från Cashbackshopping, Refunder, Bonusway och Mybonus.
Detta inlägg kommer tyvärr lite sent då denna arbitage affär gjordes den 9:e oktober men jag känner att jag ändå borde skriva ner det så att jag har informationen för mig själv. Jag ägde den 9:e ett antal Investor A aktier och dagarna innan detta var det många bloggare och twittrare som skrev om att det fanns gratis pengar i att byta till B aktien istället.

Arbitage är när du kan sälja något och köpa något annat med nästan ingen risk och ändå tjäna pengar på det. Investor har idag 2st aktieslag A och B där enda skillanden är att A ger fler röster i årsstämman - dessa röster är dock värdelösa för oss små aktieägare då Wallenberg redan kontrollerar större delen av dessa. Båda aktieslagen ger lika stor del av bolagets tillgångar och ger lika mycket i utdelningen per aktie så för oss små aktieägare är det ingen som helst skilland med att äga A eller B.

Aktiekurserna för dessa två akieslag skiljer sig dock lite och ibland kan skillnaden bli flera kronor per aktie. Det var det som hände den 9:e och då skilde det sig hela 4kr mellan A och B aktien. Jag hade tidigare köpt A aktier som då var billigare än B aktien men plötsligt hade det vänt och B aktien är nu billigare än A.

Jag sålde då alla mina A aktier, köpte lika många B aktier och för detta fick jag lite gratis pengar som du kan se i nedanstående uträkning.

Sålt Investor A 15st á 406,2kr = +6078kr
Köpt Investor B 15st á 402,1kr = -6047kr
Sålt Investor A 5st á 406kr = +2025kr
Köpt Investor B 5st á 401,85kr = -2014kr
Totalt +42kr (+0,52%)

Totalt fick jag 42kr över som jag som gratis pengar då jag fortfarande har lika många Investor aktier kvar som kommer att ge lika mycket i utdelning i framtiden. Jag har borträknat courtage i totalsummorna så detta är nettovinsten vilket kanske inte är några stora summor men med tanke på värdet på mina Investor aktier var detta ändå en vinst på 0,52%. När jag får upp antalet Investor aktier i framtiden borde vinsterna för framtida arbitage affärer bli högre.

Jag vill tacka alla bloggare och twittrare som fick mig att se fördelen med denna typ av affärer som passar perfekt för oss långsiktiga ägare men tyvärr kommer jag inte ihåg vem jag fick tipsen ifrån så jag ber om ursäkt redan nu för att jag inte har nämnt er.

Nu är det bara och vänta tills B aktien blir dyrare än A aktien igen och återigen kamma hem lite gratis pengar.

PS: Sonen gjorde samma sak med hans Investor aktier och fick 15kr för besväret.

Casha in bonusar
Genom att klicka på mina värvningslänkar nedan så får du bonusar som gör att du raskt kan öka på din återbäringssumma från Cashbacksidorna.
Refunder - Du får 50kr när du köper för mer än 100kr genom Refunder.
Bonusway - ger dig 100:- i bonus när du har gjort dina första köp.
Cashbackshopping - Får både du och jag 25kr i bonus.
Mybonus - Du 50kr i bonus när du blir medlem och gör dina första köp.

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. Jag äger aktier i de bolag som är upplagda här.

Bild från Investor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar