tisdag 21 mars 2017

Fingerprint Cards vinstvarnar och störtdyker igen!

De dåliga nyheterna från Fingerprint Cards verkar aldrig ta slut och idag gick de ut med en ny vinstvarning och fortfarande skyller de på de höga lagren hos kunderna. Denna ursäkt tycker jag börjar bli lite väl urvattnad och jag börjar misstänka att det går inte alls så bra för företaget som jag tidigare trodde.

Förutom vinstvarningen slopar de även den lilla utdelning som de tänkt ge oss sargade aktieägare och detta säger såklart att krisen är riktigt stor då Fingerprint Cards har tidigare gjort enorma vinster och haft en stor kassa med pengar. Frågan är kommer de ens att göra vinst det första halvåret? Jag börjar misstänka att detta kan bli en realitet så som de vinstvarnar och vägrar ge en utdelning.

När detta skrivs har kursen rasat ner och ligger på minus 25% men som värst var den nere i en 40% nedgång. Denna nedgång är självklar då ledningen nu har vinstvarnat två gånger på mycket kort tid och samtidigt dragit bort ett utdelningsförslag. Jag kan inte komma på mig att jag någonsin hört talas om ett börsbolag som har dragit tillbaka sitt utdelningsförslag helt - en förändring av förslaget visst men inte ett helt borttagande.

Allt detta säger mig att ledningen verkar inte ha koll på företaget och marknaden och de dåliga nyheterna kan nog bli fler den närmaste tiden. Men det är klart inget förvånar mig längre med Fingerprint Cards och jag har bara varit aktieägare i knappt 3 månader. För drygt en månad sedan sålde jag lite mer än hälften av mitt innehav i Fingerprint Cards då jag tyckte mig hitta andra investeringar som eventuellt kunde ge bättre avkastning. Nu i efterhand visar sig detta ha varit en väldigt bra exit trots en förlust realisation men jag borde såklart ha sålt allt på en gång. Just nu har jag 110st aktier kvar värda drygt 4700kr som har en orealiserad förlust på ca 3000kr.

Jag tror dock att aktien kommer att återhämta sig en aning de närmaste dagarna och då kommer jag troligen att sälja av allt då jag inte längre kan lita på ledningen och framtidsutsikterna för bolaget.

Vad tycker du om Fingerprint Cards och dess framtid?

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. Jag äger aktier i Fingerprint Cards.


4 kommentarer: