tisdag 11 juli 2017

Trading i Olja med resultatet till idag

Har du läst de senaste inläggen har du nog inte tagit miste om att jag börjat trada ganska mycket med olja certifikat. Det har varit en riktig berg och dalbana med många upp och nedgångar. Efter förra veckans nit med en stor realiserad förlust valde jag idag att gå igenom hur mycket jag tjänat på min Olja trading.

Jag har hittills tradat olja i lite mer än 3 veckor och resultat ligger idag på totalt +11802 kr. Det känns som ett riktigt bra resultat men jag tror att det ska kunna förbättras ju mer jag lär mig.

När jag tittar i backspegeln ser jag att jag är lite för snabb att köpa och sälja vilket gör att resultatet blir lite klent. Oljan följer som sagt RIS kurvan (5 minuters chart) förvånansvärt bra och är man kall och väntar lite kan vinsterna bli riktigt bra. Det känns dock som att jag lär mig med varje trade så jag tror nog att jag ska kunna bli bättre och uppvisa ett mycket bättre resultat i framtiden.

Jag har talat med frugan om att min trading börjar ge resultat och hon har sagt skulle jag nå 40000kr i vinst varje månad under en period av ett halvår skulle hon ge mig tillåtelse att säga upp mig från jobbet. Önsketänkande från min sida såklart men man ska ju alltid ha stora drömmar att försöka nå till.

Det positiva med trading är att jag har ingen chef (förutom frugan såklart) och jag kan arbeta när och var jag vill. Problemet är att det är ett stressfullt jobb där lönen är långt ifrån säker men för mig skulle det nog vara ett drömyrke.

Det var tyvärr allt för denna gång. Ha det gott alla tradare och investerare!

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. 

Bild från Pixabay.


8 kommentarer:

 1. Hej och tack för ett intressant inlägg. Hur mkt omsätter du normalt i en affär?

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hej Mattias!
  En normal size brukar bara 10000-30000 kr per trade.

  SvaraRadera
 4. Ok. Hur har du lärt dig grunderna i trading, några tips? Är du inte rädd att du frångår dina strategier, förlorar och försöker "vinna" tillbaka?
  30000 kr i månaden i 6 månaden låter mycket ambitiöst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket har jag lärt mig av andra bloggar och Youtube filmer. Sedan testat och se vad som verkar fungera. Viktigt att veta är att TA fungerar inte alltid så det gäller att vara beredd och sälja om det skulle gå åt fel håll. 40000kr i månaden är extremt ambitiöst så det är nog en dröm som ligger långt fram. Nu använder jag dock knappt 10% av min portfölj för olja Trading så om jag i framtiden ökar sizen så kan även vinsterna öka. De senaste dagarna har lyckats tjäna in ca 1500 kr per dag med Trading på olja så det finns en liten potential.

   Radera
 5. Ok det låter intressant! Ska bli spännande att följa din resa och ser framemot fler blogginlägg på temat.

  Lycka till med din forsätta trading!!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Har följt dig ett tag och dina investeringar.Du verkar vara en förnuftig typ men du tar rent för stora risker med ditt kapital. Jag har själv provat med trading med
  blandat resultat.Jag tycker du ska fortsätta med dagstrading men bara i aktier som är i uppgående trend. Bull och bear cetifakat kommer att äta upp ditt kapital har tyvärr erfarenheter det.
  Hälsningar Långsiktig rik förhoppningsvis om 15 år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jesper!
   Tack för din kommentar och roligt att du följer min blogg. Jo risken har ökat mycket i och med certifikaten men också chansen att få större vinster. Jag skrev just ett nytt inlägg där jag måste hålla storlekarna på mina trades mindre och samtidigt ta förlusten snabbt när den ändå är liten. Jag lär mig fortfarande och jag tror att med större erfarenhet med att läsa charts och olika indikatorer så kommer mitt resultat att bli bättre. Swingtrading i aktier kommer jag dock fortfarande att hålla på med medan daytrading kräver nästan att man håller på med certifikat för att få en större hävstång.

   Radera