onsdag 26 juli 2017

Veckorapport V29 dumheter och katastrof

Förra veckan blev den sämsta veckan hittills i min tradingkarriär med stora förluster som resultat. Jag har bara mig själv att skylla på då det var dumma beslut som gick helt emot min strategi att minimera förluster.

Det började med att jag i början tyckte oljan hade gått upp för mycket i pris och jag började då köpa på mig bear certifikat. Oljan gick dock  uppåt istället och dum som jag var började jag snitta ner mitt GAV genom att köpa på mig mer bear certifikat. Oljan gav sig ändå inte utan fortsatte uppåt och förlusterna började stiga markant. Under helgen bestämde jag mig att om oljan gick över 50 så skulle jag ta den enorma förlusten då chansen såg stor ut att kursen skulle fortsätta uppåt. Kursen gick över 50 och jag sålde då hela innehavet.

Trades

Daytrading 17/7
Mini L OMX N14 Köpt och sålt 17/7 Vinst 402 kr
Inwido Köpt och sålt 17/7 Vinst 96,5 kr = 498,5 kr

Daytrading 18/7
BULL OMXS30 X15 NORDNET Köpt och sålt 18/7 Vinst 489 kr

MINI L CTM AVA 02 Köpt 15/5-12/6 och Sålt 18/7 Förlust -8351 kr
Swedbank Köpt 29/5 och sålt 19/7 Vinst 196 kr
BEAR OLJA X12 NORDNET 1 Köpt 13-14/7 och Sålt 20/7 Förlust -28617,5 kr
Gränges Köpt 15/6 och sålt 20/7 Vinst 210 kr
BULL OMXS30 X15 NORDNET Köpt 18-19/7 och Sålt 21/7 Förlust -7014 kr

Daytrading 21/7
BULL OLJA X12 NORDNET 1 Köpt och sålt 21/7 Vinst 38 kr
BULL OLJA X12 NORDNET 1 Köpt och sålt 21/7 Förlust -92 kr
JLT Mobile Köpt och sålt 21/7 Vinst 158 kr = 104 kr
Totalt -42485 kr

Jag har tänkt mycket på vad jag gjort för fel och det självklara är att jag inte har minimerat mina förluster och sålt direkt när jag ser att det inte går åt det håll som jag vill. Jag kommer därmed att börja med följande regler i min daytrading.

1. Ta förluster snabbt om det går åt fel håll även om det svider.
2. Gör färre trades där indikatorerna ligger rätt. Max size 30000kr per trade.
3. Köp inte för snabbt utan vänta tills rätt köpeläge kommer.

Ny Olje strategi

Även om jag nu gjorde en enorm förlust på oljan tror jag fortfarande på att det går att tjäna pengar på oljan. Dock ska jag endast investera under dagen och alltid sälja innan dagens slut för att minimera förlusterna och för att slippa oroa mig under natten.

Ny taktik för olje Trading lyder att jag ska köpa bull certifikat när kursen går över RSI 30 efter att ha varit under linjen. Helst ska jag se att den har fått en 5 min bull candle ovanför RSI 30 linjen innan jag köper. Jag följer då uppgången och säljer när jag ser att den mattas av eller går över RSI 70. Skulle kursen istället gå ner igen så måste jag sälja av direkt för att minimera förlusten.

Denna strategi innebär att jag kommer troligen göra mindre antal trades och mindre vinster per trade men jag kommer också hålla bättre  koll på förlusterna och hålla dessa på en minimal nivå.

Swing trading

Förutom min ändrade strategi inom olje tradingen så kommer jag även gå tillbaka till att göra mer swing trading än vad varit fallet den senaste månaden. Jag måste dock vara konsekvent och sätta stop-loss ordrar när jag köpt en swing trade.

Juli månad kommer att garanterat bli en förlorad månad med stora förluster men jag tar allt detta som en hård läxa som jag måste komma ihåg att inte göra igen. Jag hoppas dock att mina nya kunskaper och erfarenheter ska ge en bra Augusti månad.

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. 

Bild från Pixabay.

5 kommentarer:

 1. Jag varnade dig för bull och bear köp.Köp ca30 aktier i olika brancher när en aktie gått ner för mycket så köper du.Börja köp i små summor.Tänk långsiktigt och du kommer bli rik en dag.Annars önskar jag dig lycka till med din nya strategie.Men risken är stor att du kommer förlora mer pengar

  SvaraRadera
 2. Jag varnade dig för bull och bear köp.Köp ca30 aktier i olika brancher när en aktie gått ner för mycket så köper du.Börja köp i små summor.Tänk långsiktigt och du kommer bli rik en dag.Annars önskar jag dig lycka till med din nya strategie.Men risken är stor att du kommer förlora mer pengar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du hade helt rätt med att jag tog alldeles för stora risker. Jag kommer att använda mindre pengar för kortsiktiga affärer och satsa mer på swing Trading och även innehav på längre sikt.

   Radera
 3. Glömde skriva att du ska satsa på aktier som ger utdelning.Starkt av dig att dela med dig i motgång.Jag vet hur det känns att förlora mycket pengar.Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Jesper.
   Bloggen har jag mest som en dagbok där jag alltid ska försöka skriva ner så sanningsenlig som möjligt så att jag kan gå tillbaks och kolla vad har jag gjort för fel och vad har jag gjort rätt. Förhoppningsvis ska jag lära mig mer av detta och inte göra samma fel igen.

   Radera