fredag 10 augusti 2018

Sålt mina Facebook aktier


Min korta affär med Facebook är nu till ända och i onsdags natt sålde jag alla aktier för $186 och det blev en liten vinst att föra in i böckerna.

Jag köpte aktierna den 27:e Juli för $175,1 och sålde allt den 8:e Augusti vilket gav en liten vinst på 426 kr efter alla avgifter eller 6,9% på investerade 6189 kr. Vilket jag ändå anser vara helt ok om man tänker på att jag hade aktierna i knappt 2 veckor. Min målkurs, som du kan läsa mer om här, var egentligen $200 men jag blev lite nervös och valde att ta hem vinsten direkt. Just nu verkar detta som ett bra beslut men man vet ju aldrig hur det kommer gå i framtiden, kanske sticker aktien upp som en raket - vem vet? En liten vinst är andå bättre än ingenting och detta blev ju ändå lyckat då det var mer att betrakta som ett impulsköp än ett analytiskt beslut.

 

Min huvudsakliga strategi är att äga investmentbolag på långsikt men för att krydda vardagen kommer jag att ibland göra lite mindre kortsiktiga affärer och testa olika kortsiktiga strategier. Investmentbolagen ska dock bli grundplåten i mitt pensionskapital.

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. Jag äger aktier i de bolag som är upplagda här.

Bild från Pixabay.


4 kommentarer:

  1. Bättre sälja av om du inte är bekväm med investeringen. Det är enkelt att vara efterklok men man får hitta den strategi som passar en. Då kan det vara bättre med investmentbolag även om dessa inte lär vara samma kursraketer som FAANG kortsiktigt.

    Mvh

    SvaraRadera
  2. Det har du helt rätt i. Jag var inte riktigt bekväm med denna investering och tänkte aldrig hålla aktierna på lång sikt. Det blev en liten vinst som utökar antalet aktier i investmentbolagen istället. Bättre låta pengarna växa sakta men säkert.

    SvaraRadera