söndag 5 januari 2020

Löneökning och mer till pensionsfonden

I fredags hade jag lönesamtal med min arbetsgivare och lyckades förhandla till mig en löneökning på 10%. Dock är det inte så bra som det låter, Jag har timlön så det är antalet timmar som bestämmer vad jag tjänar varje månad. Arbetsgivaren har valt att öppna butiken 1 timme senare vilket gör att antalet timmar kommer att minska radikalt.

Totalt sett kommer jag troligen att tjäna någon procent mer än tidigare men jobba färre timmar. Den tid jag sparar in kommer att gå till att få igång min egna verksamhet som redovisningskonsult. Jag startade verksamheten i mitten av förra året och nu är det dags att få in fler kunder.

Ska bli roligt att återigen bli en egen företagare och förhoppningsvis skapa en verksamhet som jag kan sköta helt digitalt hemifrån. När jag har tillräckligt många kunder är planen att sluta butiksjobbet och jobba heltid med redovisning.

Då min lön beräknas öka under året kommer jag att utöka mina insättningar till pensionsfonden från 4638kr till 5000kr fr.o.m. februari. Förhoppningsvis ska den förtida pensionen komma snabbare när även de månatliga insättningarna ökar.

Nu till lite egen reklam:
Söker du en redovisningskonsult som likt dig varit egen företagare under många år så är du välkommen att kontakta mig genom kommentar fältet nedan eller DM på Twitter. Jag erbjuder både fast pris och tim pris till låga priser. Jag kan hålla låga priser då jag sköter allt digitalt och jobbar hemifrån utan dyra lokal kostnader. Jag kan ta emot kunder från hela Sverige.

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. 2019 gick helt ok och du kan läsa mer om det i mitt förra inlägg. https://miljonmal.blogspot.com/2020/01/arsbokslut-2019.html

      Radera