söndag 22 januari 2017

Veckorapport V. 3

Tredje veckan för 2017 är nu avklarad och jg måste säga att inga större förändringar har skett i portföljerna.


Aktie portföljen

Under veckan som gick gjordes inga nya köp eller försäljningar och portföljen slutade veckan en aning på minus sidan. Jag försöker hitta något nytt företag att investera i men ännu inte hittat någon kandidat. Jag har även lekt lite med tanken att investera i ett eller två investmentbolag med lite mindre summor varje månad. Just nu ligger Latour och Investor bland de bästa kandidaterna. I slutet på nästa vecka ska mina automatiska insättningar på 4000kr till aktieportföljen och 2000kr till preferensaktie portföljen komma in så jag måste fixa fram en plan på vilka aktier som ska köpas in. En annan idé är såklart att vänta lite tills det dyker upp något mer intressant att investera i.

Preferensaktie portföljen

Jag fortsatte fylla på min preferensaktie portfölj med preferens aktier i Corem, Hemfosa och Sagax. Just nu är drygt 75000kr av min första insättning investerad och jag börjar närma mig att börja använda belåningen i portföljen. Tanken är som jag tidigare skrivit att använda belåning som en hävstångseffekt för att få en total direktavkastning i portföljen på 9-10%. Helst vill jag att preferensaktierna går ner en aning så att jag kan köpa in mig på lite billigare nivåer.

Utdelningar

Veckan som gick gav tyvärr inga utdelningar och kollar jag Avanzas företagskalender så lär de första utdelningarna komma den 8:e Februari för bla Akelius, SAS och Volati. Min strategi går ju starkt ut på att få utdelningar och låta dessa växa med tiden så det blir extra roligt när årets första utdelningar äntligen kommer in på kontona.

H&M

Mitt näst största innehav har länge varit H&M och de senaste åren har utvecklingen varit minst sagt magert för denna aktie och de senaste veckorna har det bara blivit värre. I morse läste jag Lundaluppens artikel om H&M och det är en riktigt bra artikel om marknaden och företaget H&M men inte så mycket om själva aktien. H&M tillsammans med Electra är de aktier jag har ägt i längst tid men jag känner att jag måste kolla upp mer hur H&M som aktie är idag och min plan är att skriva en liten analys under nästa vecka. När jag är klar med analysen får jag se hur jag ska agera - antingen fylla på med fler aktier, ligga kvar eller sälja av.

Hur gick veckan för dig?

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. När detta skrivs äger jag aktier i H&M, Corem preferens, Akeliuspreferens, Volati preferens, SAS preferens, Sagax preferens, Hemfosa preferens.

Bild från Pixabay.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar