fredag 22 februari 2019

Flera försäljningar senaste veckan


Jag har fortsatt sälja av min portfölj sakta men säkert och under veckan blev det ett antal försäljningar. Som jag skrivit tidigare säljer jag för att vi behöver pengarna till ett markköp i Vietnam. Allt är dock inte klart så jag kan ta det lite lugnt med försäljningarna.

Mitt lilla innehav i skistar sålde jag helt i fredags med en procentuellt riktigt bra vinst. Vidare sålde jag en del av mitt innehav i Scandic Hotel som den senaste tiden gått upp riktigt bra. Även denna försäljning skedde med vinst.


Skanska såldes också med en liten vinst men allt har tyvärr inte varit positiva försäljningar. Exempelvis såldes de gamla surdegarna Time People group och Genesis IT med riktigt stor förlust i slutet av Januari.

Planen är att sälja av det mesta som inte är investmentbolag och starta en pensionsfond för mig och min familj. Pengarna i fonden får inte tas ut förrän jag går i förtida pension, vilket jag planerar göra om drygt 20 år.

Jag gjorde dock ett litet köp och köpte 100st extra aktier i Global Gaming som en sista kortsiktig investering då jag tycker att bolaget har blivit lite väl undervärderat och snart kommer bokslutet som borde visa ett fint resultat. Vi får se hur det går med det men troligen blir detta den sista kortsiktiga investeringen som jag kommer att göra på ett bra tag.

MiljonMåls spartips hittar du här.

Casha in bonusar
Genom att klicka på mina värvningslänkar nedan så får du bonusar som gör att du raskt kan öka på din återbäringssumma från Cashbacksidorna. Nästan som Gratis pengar!
Refunder - Du får 50kr när du köper för mer än 100kr genom Refunder.
Bonusway - ger dig 100:- i bonus när du har gjort dina första köp.
Cashbackshopping - Får både du och jag 25kr i bonus.
Mybonus - Du får 50kr i bonus när du blir medlem och gör dina första köp.

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. Jag äger aktier i de bolag som är upplagda här.

Bild från Pixabay.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar