söndag 10 februari 2019

Mål 2019

Detta inlägg är sponsrat av och innehåller annonslänkar från Avanza.
Januari har redan gått och jag har ännu inte skrivit ner mina mål för 2019. Orsaken till detta är såklart den stora förändring som snart kommer att ske p.g.a markköp i Vietnam vilket har gjort det svårt att kunna budgetera året.

460000kr ska föras över till markköpet och drygt 79000 kr kommer att finnas kvar totalt om man bortser från mina onoterade innehav i Golfstar och Sushirullen. Jag vill självklart fortsätta mitt sparande i aktier men det är också viktigt att jag behåller en buffert med kontanter så att jag i framtiden slipper sälja av några aktier.

Planen är att skapa en förtidspensions fond som ska göra det möjligt för mig och min fru att gå i pension innan jag fyller 60 år vilket beräknas ske om mindre än 20 år. Drygt 40000 kr ska jag försöka behålla som kontanter i mina bankkonton medan drygt 40000kr behålls i mina portföljer. Hittills har jag skickat över 300000 kr till Vietnam och resterande summa på 160000kr kommer att överföras så fort kontraktet för markköpet är skrivet. Jag kommer endast att behålla aktier i mina investmentbolag och resten av bolagen kommer att säljas av när frugan behöver pengarna.Tillbaka till årets mål så tänker jag mig följande mål:


 1. 110000kr i aktievärde
  Som jag skrev tidigare kommer jag att ha drygt 40000kr kvar i aktier och planen är att lägga in 4638kr per månad i aktiedepåerna. Förhoppningen är att utöka denna summa när jag hittar olika sätt att spara pengar och kanske vid några extra insättningar vid skatteåterbäring och liknande. Pengarna i aktiedepåerna ska fr.o.m. nu inte tas ut förrän vi går i förtidspension. Målet på 110000 kr borde vara nåbart så länge vi inte får en krasch. Jag kommer att sätta in pengar i mitt Avanza konto då jag fortfarande inte betalar något för courtaget så länge värdet inte uppgår till mer än 50000kr. När jag når lite över 40000kr är planen att eventuellt börja göra insättningar i Degiro.
 2. 50000kr buffert
  För mig är det extremt viktigt att ha en rejäl buffert på bankkontot så att jag kan ta oförutsedda kostnader och njuta av livet när jag och familjen vill. 50000kr tycker jag är ett minimum men helst vill jag ha ännu mer på bankkontot.
 3. Vikt 85kg
  Jag har varit lite för dålig på att ta hand om mig själv och ett hälsomål måste jag nog sätta upp för att komma på rätt spår igen. Just nu väger jag 88kg så att gå ner 3kg på ett år borde inte vara allt för svårt bara jag tar mig i kragen. Hur ska jag då nå denna magiska nedgång? Dra ner på bakelser till max 1 gång i veckan, röra på mig mer och börja med sit-ups och armhävningar minst en gång per dag. 

Detta får bli de mål jag ska försöka uppnå under 2019 men vissa av er kanske märker att jag inte längre skriver upp ett mål för utdelningen. Svaret på detta är att det blir så svårt att räkna ut detta samt att mitt mål är totalavkastningen och inte direktavkastningen. Självklart älskar jag att få utdelningen från mina bolag vilket gör att jag kan investera ännu mer pengar i de investmentbolag som jag för tillfället tycker är bra att investera i. All utdelning kommer att återinvesteras och det är inget jag ska ta ut under uppbyggnadstiden innan pensionen.Casha in bonusar
Genom att klicka på mina värvningslänkar nedan så får du bonusar som gör att du raskt kan öka på din återbäringssumma från Cashbacksidorna. Nästan som Gratis pengar!
Refunder - Du får 50kr när du köper för mer än 100kr genom Refunder.
Bonusway - ger dig 100:- i bonus när du har gjort dina första köp.
Cashbackshopping - Får både du och jag 25kr i bonus.
Mybonus - Du får 50kr i bonus när du blir medlem och gör dina första köp.

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. Jag äger aktier i de bolag som är upplagda här.

Bild från Pixabay.

2 kommentarer:

 1. Fina mål! Dock går 3 kilo ganska snabbt, men hade försökt göra livsstilsändringar i detta fall. Själv går jag också ner i vikt men jag har vant mig vid min nya diet så hungern har anpassats till denna med.

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är mindre livsstilsändringar som är planen men mindre sådanna och därför kommer nog viktminskningen att ske väldigt sakta men förhoppningsvis långsiktigt för att nå målet om ett år. Självklart hoppas jag på ännu lägre vikt.

   Radera