onsdag 8 februari 2017

Betssons Årsbokslut

Idag var det dags för Betssons årsbokslut och då detta är ett av mina lite större innehav tänkte jag gå igenom det viktigaste för mig.

Omsättningen för fjärde kvartalet blev 1118,5 miljoner kr (1041,1) vilket jag tycker är en helt ok ökning speciellt med tanke på att den viktiga kasino verksamheten gick upp med 20% och omsättningen via mobiler gick upp med hela 46% och utgör nu nästan hälften av koncernens omsättning.

Resultatet gick också upp och blev 265,1 miljoner kr (174,4) men räknar man bort engångsposter så var resultatet ungefär samma som 2015.

Resultatet per aktie för helåret blev 6,34kr (6,02) vilket är en ökning men ganska liten sådan. Räknar man på gårdagens kurs på 78 kronor så ligger P/E-talet nu på 12 vilket jag tycker är väldigt lågt.

Positivt var att styrelsen valde att öka utdelningen igen och de föreslår 4,76 kronor per aktie (4,51). Riktigt bra då de flesta hade räknat med en liten sänkning istället. Detta ger en direktavkastning på ca 6,1% vilket är mer än godkänt.

Som helhet tycker jag att det var ett helt ok årsbokslut men de nådde tyvärr inte till konsensus utan kom någon miljon under för både omsättningen och resultatet. Detta gör att kursen kan gå lite hur som helst idag. Självklart hoppas jag på en uppgång men skulle det bli någon överreaktion med dalande kurs så kommer jag nog köpa på mig fler aktier.

Vad tyckte du om rapporten?

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. Jag äger aktier i Betsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar