söndag 12 februari 2017

Veckorapport V.6

Vecka 6 slutade positivt och många av mina innehav gick upp och samtidigt fick jag mina första utdelningar för i år. För mig är utdelningarna det allra viktigaste men självklart är även värdetillväxten på lång tid minst lika viktigt.

Veckans utdelningar Depån:
Volati preferens 40kr

Veckans utdelningar Preferensaktie portföljen:
Volati preferens 100kr
SAS preferens 187,5kr
Akelius preferens 225kr

Totala utdelningar under veckan: 552,5kr

Nu känns det som att utdelningar verkligen börjar komma igång och att snöbollen börjar ta form. Dock räknar jag inte med några fler utdelningar under Februari utan nästa utdelning lär komma i Mars istället. Jag räknar med att preferensaktie portföljen är den som kommer att ge klart högst utdelning under året men depån lär inte kommer långt ifrån.

Under veckan var det flera innehav som gick upp och/eller återhämtade sig. Fingerprint Cards och Novo Nordisk gick uppåt och återhämtade en del av deras nedgångar men jag ligger fortfarande en bra bit på minus för dessa. Gamestop gick från minus till plus för första gången sedan köpet och detsamma gällde Betsson.

Nya innehav

Catena Media och Unlimited Travel Group blev nya innehav i portföljen under veckan och detta av två olika skäl. Catena Media är ett snabbväxande företag inom affiliate marknadsföring för Casino och som även tjänar stora mängder pengar. Jag tror mycket på detta företag och att de kan tjäna bra mycket mer än vad de gör nu. Unlimited Travel Group driver flera olika dotterbolag som säljer resor och paketresor. Företaget visar tillväxt och och bra vinster och trots att aktien har gått upp brant den senaste månaden tycker jag att värdet fortfarande är lågt. Lågt P/E-tal och hög utdelningen tilltalar mig tillsammans med bra förutsättningar för att driva tillväxt i framtiden.

Planer inför nästa vecka

Mitt innehav i Electra Sweden AB står idag för mer än 21% av portföljvärdet och jag tycker att det är en lite för hög andel så jag har planer på att sälja av lite under veckan. Innehavet ska dock fortfarande ha en stor andel i portföljen och jag kan tänka mig att andelen går ner till 10-15%. Jag vill även sälja det lilla innehav av Volati preferensaktier som jag har i vanliga depån då min plan har varit att koncentrera alla preferensaktier till preferensaktie portföljen och jag hoppas att kunna sälja dem för 550kr/st. Volati preferensaktierna kommer jag dock fortfarande äga då jag har ett större antal i preferensaktie portföljen än i vanliga depån.

Pengarna har jag tänkt investera främst i Catena Media och Unlimited Travel Group som jag tycker har bättre förutsättningar för att driva på tillväxt och mer värde till portföljen. Eventuellt kan även ett nytt innehav tillkomma då jag håller på att kolla upp några andra företag som kan vara intressanta att investera på längre sikt.

Hur såg veckan ut för dig?

Friskrivning: Mina inlägg ska aldrig ses som rekommendationer och jag skriver endast det som jag tänker på och mina privata aktieaffärer. Väljer du att följa mina exempel gör du detta helt på din egen risk vilket kan medföra att du kan förlora delar eller hela din investering. Jag äger aktier i Fingerprint Cards AB, Electra Sweden AB, Catena Media, Novo Nordisk, Unlimited Travel Group, Gamestop, Betsson, Akelius preferens, Volati preferens, SAS preferens.

Bild från Pixabay.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar